Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Eseménytár

Tovább az elektronikus kiadványokra
Tovább az Eseménytárra

 

 

A történeti kutatás egyik alapvető célja az események-folyamatok kezdetének, időtartamának pontos meghatározása. Ezt végzi a „kronológia” – időtan – mint a történettudomány egyik segédtudománya. Legyen szó emberi vagy természeti történelemről.

A „kronológia” ugyanakkor történetírói műfaj: a történések előadása szigorú időrendben. Ilyen értelemben a kronológiát a történelmi ábrázolás egyik műfajának tekintjük. A mi értelmezésünk szerint közli a történés pontos idejét, helyét és azt, hogy „akkor”, „ott” mi történt.

A Történelmi Tár segíteni szeretné a történések időbeli pontos meghatározásának újrabecsülését. Ezért is az Eseménytár közöl részben e-könyveket – tematikus kronológiai feldolgozásokat – és emellett kísérletet tesz a „vég nélküli” magyar történelmi kronológia létrehozására. (Kihasználva a digitális közlés és szerkesztés nyújtotta lehetőségeket.) Vég nélküli e kronológia, mert a szerkesztőség folyamatosan javítja-bővíti tényanyagát. Merthogy tisztában vagyunk azzal: mégoly biztosnak tűnő állításainkat is folyamatosan újra kell vizsgálnunk, okadatolását ki kell egészítenünk. Vég nélküli, mert az Időtár a magyar nemzet történelmének példáján megkísérli bemutatni: miként lehet a földi élet teljességét a történések időrendjével megragadni. Az Eseménytár szerkesztésében kiemelten számítunk kollégáink közreműködésére, javaslatokra, helyesbítésekre, kiegészítésekre.

A Magyar Történeti Kronológia támaszkodik hazai szakirodalom egészére. Összeállításának és szerkesztésének elveit a 2003-ban a História folyóiratban közzétett szerkesztői koncepció határozta meg. (Ezt alább közöljük.) A szerkesztői koncepcióban célul kitűzött, tematikájában „totális kronológiát” a rendszeres kiegészítések során, folyamatosan kívánjuk elérni.

A Magyar történeti kronológia összeállítója és szerkesztője Glatz Ferenc, olvasószerkesztője Burucs Kornélia, Pótó János. A szerkesztőbizottság: Csorba László, Gecsényi Lajos, Makk Ferenc, Molnár Antal, Pók Attila, Soós István, Szász Zoltán, Székely György, Tringli István, Zsoldos Attila. Szerzőit az adott fejezetek tartalomjegyzékénél közöljük.

2000. november 30.

Átadják a forgalomnak a 4. számú főút Szolnok–Törökszentmiklós közötti négysávosra kibővített 2,5 km-es szakaszát.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. november 29.

Átadják a forgalomnak a 86-os főút Szombathely–Zanat közötti szakaszát.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. november 16.

Magyar–szlovén vasúti összeköttetés határforgalmát szabályozó megállapodást írnak alá.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. november 6.

Befejeződik a koncessziós Celldömölk–Szombathely vasútvonal villamosítása. A vonalat feszültség alá helyezik.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. november 1.

Nyilvánosságra kerül, hogy újraszabályozzák a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás rendszerét. 2001-ben az átlagos díjemelés mértéke 6%. Szigorítják a nem fizetők ellenőrzését. Összekötik a gépjármű- és a biztosítási nyilvántartásokat. Valamennyi gépjárműre kiterjesztik a bonus–malus rendszert.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. október 31.

A Budapest és Debrecen között közlekedő kormányzati vonaton ülésezik a kormány.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. október 28.

A közlekedési minisztert szállító Audi Fonyód és Balatonboglár között karambolozik egy Trabant gépkocsival. A Trabant utasai meghalnak. → december 1.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. október 26–27.

Ülésezik az Európai Unió ISPA Management Bizottsága. A bizottság jóváhagyja, hogy Magyarország támogatást kapjon három vasúti terv – a Za­la­lövő–Zalaegerszeg–Boba, a Budapest–Cegléd–Szolnok–Lőkösháza és a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalak korszerűsítéséhez. Az Európai Unió 190 millió euró (53,6 milliárd forint) ISPA-­támogatást ítél meg.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. október 25.

Nyilvánosságra hozzák a honvédségi gépjárműbeszerzési tendert, melynek 15 éves összértéke 300 milliárd forint.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 

2000. október 23.

Átadják a Kaposvárt elkerülő út első, 5 km-es szakaszát. A szakasz építési költsége 3 milliárd forint.

Címkék: 1989 után Gazdaság
 
Keresés a teljes tartalomban
Célzott keresés
Időrend
Személynév
Földrajzi név
Téma